Ingen byggetilladelse alligevel

Så ringede de fra Brønderslev Kommune – Byg&Miljø – at vi ikke bliver krævet gebyr for ansøgningen om opførsel af shelter alligevel. Et shelter hører nu under Sekundær bebyggelse i Brønderslev Kommune og i og med vores shelter ikke overstiger 50 m2 sammen med vores andre bygninger – så skal der ikke søges byggetilladelse. Ville have været rart, at de var enige inde hos Kommunen, når man nu netop ringer og spørger og bliver rådgivet om hvad skal og må gøre. Da vi ringede ind sidst i marts fik vi at vide at et shelter hørte under beboelse og derved skulle man søge om byggetilladelse. Nu hører det under sekundær bebyggelse og vores lille shelter behøver således ikke byggetilladelse.

I nogle kommuner betragtes et shelter som opholdsrum, fordi det benyttes til overnatning, hvilket kræver en byggetilladelse. Andre kommuner som Brønderslev kommune tolker et shelter som en småbygning, som kun skal ansøges om byggetilladelse til, hvis det samlede areal af småbygninger på din grund overstiger 50 kvm.

Forvirret? JA mon ikke. Men dejligt vi ikke skal betale gebyr for vores indsendelse og dejligt vores nye shelter er på vej fra Oksbøl Savværk. Glæder mig til at få det hjem og lave shelterplads i haven. Bedste fødselsdagsgave EVER!

Leave a Reply

Skriv et svar