Min debut som vinterbader

At vinterbade behøver ikke koste en masse eller kræve en masse udstyr. Modet skal man have og ikke mindt lysten – så er man kommet langt. Efter min erfaring, behøver man ikke “træne sig op” til at vinterbade. Jeg “sprang” bare ud i det.

Min første gang var 7. februar 2021 i Asaa havn med nogle garvede vinterbadere. De gav nogle gode fif og tricks til at få en god førstegangsoplevelse. Jeg synes det er nemmest at gå stille og roligt ned i vandet fra en trappe på havnen end det er at bade i bølgen blå. Det er jeg aldrig blevet helt fan af og synes man skal langt ud i havet for at komme under med hele kroppen.

Tag hue og handsker på – og strømper. Det giver varmen (mest psykisk). Man kan også ofre lidt på et par neopren futter og handsker – men her fungerer det fint bare med et par strømper og et par almindelige vanter. Bikini er at foretrække, da den er nem at komme af med igen efter badet. Sørg for at holde hænder over vandet, da du nedkøler alt for hurtigt ellers. Gå stille og roligt ned til du har skuldrene under vandet, få styr på dit åndedræt og tæl til fx 10. Gå stille og roligt op igen. Undgå at panikke!

Husk at have en badekåbe, der hænger klar når man kommer op og gerne lidt stor i størrelsen.

Husk MASSER af dejligt varmt vand – enten fra termoflasker eller bare almindelige store sodavandsflasker. Vandet putter du i en opvaskebalje eller en spand inden du går i vandet. Når du kommer op, så kan du stå og varme dig med fødderne i vandet mens du lige tørrer dig og får dit badetøj af under badekåben.

Og så er det med at komme op i bilen og fyre op for den dejlige varme, lige nuppe en lille snaps eller ingefærshots og evt. spise medbragt morgenmad (hvis det er på denne tid af døgnet) og nyde solopgangen. Det kan altså noget! Tag varmt tøj på når du er blevet tør.

Og vigtigt: Hav altid minimum én person med når du vinterbader.

Leave a Reply

Skriv et svar