Der blev julet i det bette hjem…

Vores forlængede weekend blev brugt fuldt ud. Fredagen startede vi med at tage med begge piger i skole. Her startede vi med julesange i gymnastiksalen for alle dem i indskolingen. Altså 0., 1., 2. og 3. klasse. Børnene sang forskellige sange i deres “klasser”. Ork, så søde de alle var. Herefter gik vi i klasserne, hvor vi fik forskellige opgaver til juleudsmykningen. Det var bare så hyggeligt og Chili og jeg fik lavet en masse fint julepynt i 3. klasse. John og Lotus var i gang i 0. klasse. De fik også produceret en masse fine ting. John var i hvert fald kreativ, har jeg hørt.

Skolen sluttede kl. 11.30 og så tog vi hjem og fik lidt lækker frokost. Lotus blev hentet af reservebedsterne ved 16-tiden og Chili skulle til veninde-fødselsdag i Søparken kl. 17.00. Da Chili skulle hentes, kørte vi hende til Hou, hvor Lotus var sammen med reserverne i sommerhuset. De skulle nemlig på weekend dernede med dem og lave juledekorationer. Efter en hurtig bid mad og kaffe drønede John og jeg til Aalborg ved 22-tiden. Der var nemlig black Friday og en masse gode tilbud, vi ikke kunne sige nej til. Kl 01. vendte vi trætte hjemover og en del fattigere. Vi købte vores fælles julegave til hinanden. Nye gardiner og lameller til stuen. Nøj, det pyntede! Vi valgte at købe sorte gardiner denne gang. Vi har en plan med stuen og denne del var første etape af en lang renovering. Må sige det var en spøjs oplevelse at rende rundt i Bilka ved midnatstid – der var faktisk mange mennesker. Men en helt anden ro over folk. Faktisk var det ret hyggeligt.

Lørdag skulle vi ned til ungerne i sommerhuset. De havde nemlig brugt hele formiddagen sammen med reserverne på at samle ting fra skoven til dekorationer. Vi ankom til frokost og derefter gik vi i krig. Og sikke mange dekorationer vi fik produceret. Det var helt vildt.

En god og frisk gåtur på stranden blev det også til, selvom bedsterne og ungerne havde været ude og gå 3 km tidligere på dagen. Elsker de lange gåture nede i Hou. Selvom man kender ruten, så er der altid noget nyt at se.

Vores husnisse flyttede også ind her mens pigerne var væk. Det er lidt hyggeligt, selvom jeg ikke tror helt på, at de tror på det. Men de kan godt lide ideen om at der sker drillerier i huset og der kommer pakker i sokken hver advent.

Søndagen blev brugt på at pynte op til jul på Nørvang. Pigerne og jeg fik lavet adventskrans og lavet peberkagehus mens John hængte gardiner og lameller op i stuen. Peberkagehuset blev rigtig fint – selvom Lotus spiste skorstenen inden vi fik den “limet” på med glassur og bagsiden af huset ikke fik chokoladeknapper på taget som pynt – for dem havde Lotus også tyndet ud i. ha ha. Der blev også tid til æbleskiver inden vi skulle i kirke. Kirken holdte Adventsgudstjeneste i Hellevad Kirke, hvor spejderne skulle tænde juletræet udenfor efterfølgende. Det var bare super hyggeligt. Spejderne kom ind i kirken med små lys, de selv have lavet til spejder i forrige uge og stillede dem op som et lille juletræ ved alteret. Det var en kort gudstjeneste – men det var også godt, for de utålmodige små børn. Uden for blev der sunget og spillet julemusik og spejderne drønede rundt om træet og sang: “Nu er det jul igen, nu er det jul igen….”

Efter kirken kom vi hjem til andebryster med hele svineriet. Det var lækkert og det var en god afslutning på en i forvejen god weekend!

Leave a Reply

Skriv et svar