Projekt udrugning af hønseæg – Model: IN-7DDI – 5. – 7. dagen

Lyses 1. gang (5. – 7. dagen)

Den 29. april puttede jeg 3 grønlægger æg og 3 Isa Warren æg i rugemaskinen, som vi har købt på nettet. En lille rugemaskine til 7 æg. Har bestemt mig for at have Ja-hatten på ved dette projekt. Det burde kunne lykkedes, selvom maskinen er så lille og købt i udlandet. Har set en del YouTube videoer, hvor det rent faktisk er lykkedes. Så nu vil jeg prøve at skrive lidt om mit første forsøg/forløb. Er dog mest bekymret for selve udklækningen – om der er overhovedet er plads til kyllingerne, når de klækkes ud?! Ellers må jeg købe en ekstra maskine til udklækningen?! Eller finde et andet alternativ. Det må lige tænkes lidt mere over!

Første gang der lyses er på 5. – 7. dagen. Her kigges efter liv. Æg der er ubefrugtede og æg med døde fostre tages ud.

I dag er det 6. dagen – og jeg vil i dag prøve at gennemlyse æggene. Vil så sige, at det ikke er et hit med de grønne æg – dem kan jeg simpelthen ikke lyse igennem!?! Men de 3 hvide æg og 1 enkelt lysegrønt kan jeg sagtens – og hvad jeg kan se, er alle 4 befrugtede. Der er en lille mørke plet, der flyder rundt og blodårer der stråler ud fra det.  Det er gennem disse blodårer næringen transporteres til det lille kyllingefoster inde i æggeblommen. Intet mindre end fantastisk! Er så spændt!

I den runde ende af ægget er der under skallen en luftblære. Det er størrelsen på denne som viser om rugningen forløber som den skal. Og det ser ud til, det hele forløber som det skal.