Min fars 70-års fødselsdag

Min kære far fyldte 70 i weekenden

Lørdag var der stor fest i Rakkeby Skovhus. Min far fyldte 70 og havde inviteret hele familien og vennerne til fest.

Fredag efter job mødte vi talstærkt op i Rakkeby og hjalp til med at pynte op til lørdagen. Min far og AG lavede aftensmad og vi havde nogle dejlige timer sammen med dem og AG´s store pige og hendes familie.

Lørdag tog vi lidt tidligere op til festlighederne for at hjælpe til med det sidste. Det hele klappede og spillede og jeg er sikker på far havde en dejlig dag, aften og nat. Tror de sidste gæster gik derfra ved 2 tiden om natten.

Renés familie var også inviteret med. Og vi fik vores eget “Københavner-bord”. Jo jo… Synes simpelthen det var så flot de kom med og vi havde en sjov og dejlig dag med dem.

Far fik virkelig mange gaver. Vi gav ham en statue til haven. Man kan lige ane den i toppen af billedet.

Her var vi.. klar til fest…
Prøvede ellers at bilde folk ind jeg havde fået ny bil i lørdags! Hold nu op, hvor var den fed at køre i. Det er svigerbørnene, der har fået en ny Tesla! Den er nu øverst på min ønskeliste. he he.

Jeg fik også holdt tale for min far og det gik egentlig ok. Havde lånt en projektor til formålet og lavet et lille dias-show med billeder fra min barndom sammen med far og Annika.

Tale

Fars 70-års fødselsdag 5. oktober 2019

Ja, min historie starter her….
Eller ja, faktisk lidt før, men nu er der børn til stede så det springer vi lige let og elegant henover….

Kære far …

Tak for vi må være med dig og fejre dig på din 70-års fødselsdag og i har tænkt meget over at gøre dagen til en fest for alle og har valgt at holde festen i så skønne lokaler som her og med mulighed for at børnene kan lege inden- og udenfor.

Nu har jeg jo ikke kendt dig mere end 38 år – men jeg må sige jeg napper gerne 38 år mere med dig som far, hvis det kan lade sig gøre.


Legaarden og dine mange biler ……. og dyr

Da jeg gik i gang med at skrive på talen her, var jeg igennem de gamle fotoalbum. Billederne bevidner om -og min hukommelse siger mig også, at du altid har været bidt af en gal traktor og haft benzin i blodet. Du har altid været et stort legebarn og du har knoklet hårdt for at vi, Annika og jeg, har haft det godt og fået lige hvad vi pegede på. Mange af billederne var der biler, traktorer på eller dyr.

Ellers ikke så underligt jeg selv er så glad for dyr og motorkøretøjer i dag som du.

Jeg kan også huske en god og glad barndom hjemme på Leegaarden. Og jeg har altid stolt fortalt, at jeg var fra en gård med 3 skorstene – lige som Fru Murermester Jessen fra Matador.

Barndommen
Jeg har altid sagt, at når jeg blev voksen og mor, så ville jeg være ligesom min far. Du var altid den der fandt på de sjoveste lege, byggede huler sammen med os, tog os med på tur i skoven og fortalte røverhistorier fra din barndom. Man måtte altid alt hjemme hos os. Og vore legekammerater elskede at komme hos os.

Vi legede tit lege som Fugl, fisk eller midt i mellem eller ”Feriemis” som du levede dig så utroligt meget ind i, at jeg faktisk troede at Feriemis var ægte og ikke bare en tøjkat dengang jeg var lille. Ved faktisk ikke hvad der blev af feriemis? Men mon ikke du har gemt ham så godt, at han ikke sådan lige kan findes igen. En dag dukker han måske op midt i alle jeres renoveringer af gården.

Sådan ville jeg også være som forældre. Jeg ville være ”nede på niveau” med mine børn som du var med os. En ting er som jeg husker dig fra min barndom, noget andet er hvor fantastisk du er overfor dine børnebørn i dag. Det er så dejligt at se.

Hvis far ikke kan fixe det, så er der ingen der kan
Vi har tit joket med, at er der noget der ikke lige kan fikses, så ringer vi bare til dig, far. Også mine unger har lært, at man ringer bare til morfar hvis man vil have hjælp til noget eller noget skal laves.

Børnebørnene
Du er en god morfar, morfar-frede & moffer. Og takket være Annegrete har du fået en større familie og det har vi også.

Det var nogle hårde år, da mor døde. Men vi var slet ikke i tvivl om, at det skulle du nok klare. Du er en stærk mand. Du kan klare alt! Og det gjorde du. Se lige…

Annegrete
Det er så godt for dig, at du har fået Annegrete ind i dit liv. Jeg elsker hende som min egen mor og jeg ved at mine unger elsker hende lige så højt som en mormor i deres liv. Hende får du ikke lov at skille dig af med, for så beholder vi hende.

Lidt alternativ har du altid været
Elsker dine skøre påfund. Du har altid en fiks ide og jeg er sikker på, det er der jeg har fået min kreative side fra. Du var også sindssyg god til at tegne og tegnede meget sammen med mig, da jeg var lille.

Vennelyst
Ja, Vennelyst har fyldt en del af min barndom og dit liv. Jeg har altid været stolt af min far, der var formand på Vennelyst. Det bedste jeg vidste var at stå og vente på dig, når du havde fri for enden af Agervej og så hoppe bagpå ladet og køre med dig hjem de sidste 500 meter eller når vi havde børnefødselsdage og du kørte vennerne hjem ud over markerne med roterlampen kørende.

Traktorfolket
Utallige gange har vi været ude og se dig pløje, køre møg eller høste roer med traktorfolket. Gør det gerne. For er utrolig stolt af dig far.
Du kører på klubbens flotteste traktor, som du selv har sat i stand.
Det bedste er, at du deler denne interesse med Annegrete. Det kan jo ikke være bedre.

Bijob
Jeres nyeste hobby er jeres bier og jeres skønne park derhjemme. I går op i det med liv og sjæl og laver den dejligste honning og har endda vundet priser for den. Det kan i godt være stolte af. Det er jeg i hvert fald.

Du har altid været der. Om det så var penge man lige manglede, et hus der skulle renoveres, en bil der skulle laves, et barnebarn der skulle passes med flaske om natten – ja så var du der og er der stadig. Man kan altid regne med dig.

Tak for du har taget så godt imod min nye familie, og især René. Det virker som om i kommer rigtig godt ud af det med hinanden. Og så deler i også smagen i øl. Tuborg er det eneste rigtige. Det gør mig rigtig varm om hjertet at du har inviteret Renés familie med her i aften. Desværre kunne mine svigerforældre ikke være her, men de ville rigtig gerne have været her, hvis de kunne. Det ved jeg.

Jeg vil slutte af med at takke dig endnu engang. Tak for du er MIN far. Tak for vi må være med her i dag. Og stort tillykke med dine 70 år. Jeg synes vi skal rejse os og udbringe et leve for Hr. Poulsen.